MuurCie

MuurCie


De MuurCie is het element binnen de GSAC dat het in de eerste plaats mogelijk maakt om te klimmen op de prestigieuze Aclowand. Daarnaast poogt de MuurCie het klimplezier voor de gebruikers van de Aclowand te verhogen. Daarmee is de MuurCie een commissie die zeer 'in-je-element-zijn-bevorderend' werkt voor veel GSAC-leden en overige Aclowandgebruikers en hun voorziet van een vaak kortdurende roes van tijdelijke elementen zoals klimtriomfen. Dit mag dan wat abstract klinken, maar als we ons met een grigri laten zakken tot de elementaire deeltjes van de MuurCie dan vallen een aantal concrete en tastbare elementen op.

Ten eerste zorgt de MuurCie ervoor dat touwen en (top)haken regelmatig gecontroleerd en vervangen worden, teneinde de veiligheid te waarborgen voor zowel GSACers als Aclo'ers en illegale klimmers. Veiligheid is tenslotte een elementaire levensbehoefte.

Ten tweede bouwt de MuurCie regelmatig routes. Het bouwen van een route betekent een element van jezelf in een creatie op de klimmuur verwezenlijken en daarmede door je creativiteit je meest primaire gevoelens te ontwikkelen en uit te drukken. Daarom bouwen ook veel gewone stervelingen routes om een vleugje van dit element in z'n zuiverste vorm te kunnen ervaren,  iets wat de godenzonen (nee nog geen element vrouw) van de MuurCie blijvend ervaren.

Ten derde worden met met de uiterst prestatie gedreven druk regel matig onrechtmatig aanwezig vuil verwijderd aangebracht door externe elementen als zweethanden, rubberlagen en Mg. Een aantal leden van de MuurCie (de alpinisten) zijn zeer in hun element wanneer ze dit mogen uitvoeren als het weer niet zo in z'n element is. Je zou het niet denken, maar als de greepjes schoon zijn, dan zijn ze ook beter in hun element. Dit vertellen ze mij namelijk soms. De greepjes draaien ook wel eens door. Deze recalcitrante greepjes worden dan verwijderd en opgesloten in de kast.

Als nevenactiviteiten heeft de MuurCie de taak om de GSACtief en de OpCie te assisteren bij het organiseren van wedstrijden en cursussen, zodat er wijze besluiten worden gemaakt omtrent de Aclowand. De MuurCie zoekt altijd wel gemotiveerde mensen die willen helpen met bovenstaande. Vind je element bij de GSAC!

Voor contact met de MuurCie mail met: muur@gsac.nl