Alpinisme

GSAC

Zomerweken

Tijdens de zomervakantie organiseert de GSAC twee zomerweken in en om het Alpengebied; de Sportklimweek en de Alpenweek. De GSAC regelt hiervoor de campings en de invulling is veelal vrij (tenzij je meedoet aan een cursus aldaar). Daarom is het belangrijk dat je zelf genoeg ervaring hebt om te klimmen of tochten te maken, de basis van deze weken is dat mensen zelfstandig eropuit kunnen vanuit een gezellig kamp.

Wil je wel begeleiding, dan kun je meedoen aan de GSAC zomercursus (sportklimmen), waar onze instructeurs je een week lang begeleiden bij het klimmen in echte rots en klimmen van meerdere touwlengtes achter elkaar. Wil je begeleiding op tijdens de Alpenweek, dan moet je zelf een gids of instructeur regelen, of ervoor zorgen dat je met een groep ervaren alpinisten mee kunt.NSAC Winterprogramma

Elk jaar organiseert de NSAC het WinterProgramma bestaande uit meerdere cursussen variërend in niveau van beginners tot vergevorderden en van ijsklimmen tot toerskiën en freeriden. De toerski,- en freeridecursussen zijn gericht op degenen die al kunnen skiën of boarden, maar graag offpiste willen en de ambitie hebben, op het niveau van de betreffende cursus, zelfstandig tochten te maken en misschien zelfs uiteindelijk te gaan leiden.

De ijsklimcursussen zijn gericht op diegenen die al in de zomer alpineren, maar nu ook de stap willen maken naar winteralpinisme.
Of je nou skiër, snowboarder, ijsklimmer of winter-alpinist bent, liever toert of liever freeride, er is een perfecte curcus voor jou! (https://nsac.alpenclub.nl/cursusoverzicht/)

Check https://nsac.alpenclub.nl/wp/ voor het volledige overzicht en meer informatie over prijzen, locatie’s en data etc.

NSAC Zomerprogramma

Is het sportklimmen niet hoog genoeg voor jou? Vind jij die hoge, besneeuwde toppen in de bergen ook zo aanlokkelijk? Dan zou je kunnen overwegen om te gaan alpineren.

Deze zomer zal de NSAC wederom de alpine beginnerscursussen C1, C2 en C3 organiseren. Iedereen die lid is van een SAC mag hier aan mee doen, GSAC'ers dus ook! Tijdens deze cursussen leer jij zelfstandig en veilig alpineren. Bij alpineren beklim je grote bergen in de Alpen (of ergens anders) en dit heeft weinig overeenkomsten met het sportklimmen zoals we doen tijdens de klimweekenden.

Voor meer informatie over het zomerprogramma, zie onderstaande link.

https://nsac.alpenclub.nl/zp/

NSAC-Camping

Iedere zomer is er voor alle SAC-leden drie weken lang een gratis plek op de NSAC-camping. Dit is de plek om nieuwe tochtgenoten te ontmoeten, te lopen en/of klimmen voorafgaand en/of na afloop van je NSAC cursus. Voorwaarde is wel dat je je van tevoren aanmeldt. Kijk voor actuele informatie op https://nsac.alpenclub.nl/zomercamping/.

Voor meer informatie over alpiene NSAC cursussen, kijk bij  https://nsac.alpenclub.nl/

Onze sponsoren