Informatie en Regelement

Trainen op de ACLO-muur

De ACLO-muur biedt alle mogelijkheden om goed te trainen. Er zijn vlakke en overhangende stukken, routes voor beginners en gevorderden, een hangboard en een boulderwand. Naast deze trainingsmogelijkheden is dit ook een goede gelegenheid om met andere klimmers kennis te maken en tips te vragen over het klimmen. De trainingsavonden zijn druk bezocht en je kunt er naar toe gaan zonder een afspraak te maken. Er zijn altijd mensen met wie je kunt klimmen. Verder verzorgt de OpCie meerdere malen per jaar cursussen, waarover je meer kunt lezen onder "Cursussen".

Voorwaarde is wel dat je kan zekeren en over materiaal beschikt. Om op de ACLO-muur te klimmen heb je na het proeflidmaatschap een muurkaart nodig en is aan te vragen bij de muurcommissaris. Verder is het voordat je gaat klimmen op de ACLO-muur van belang dat je op de hoogte bent van het muurreglement.



    ACLO Muurreglement Algemeen reglement

    1. Leden die willen klimmen op de klimmuur dienen te beschikken over een muurkaart en een ACLO-kaart.
    2. Mensen die voor opleidingsdoeleinden gebruik maken van de klimmuur, dienen te beschikken over een instructeursstatus.
    3. Alvorens te gaan klimmen, moet de muurkaart opgehangen worden aan het standaard bij de muur.
    4. Gebruikers van de klimmuur klimmen geheel op eigen risico en nemen zelf de verantwoording over het gebruikte materiaal.
    5. Een lid mag zelfstandig topropen op de ACLO muur indien hij/zij beschikt over het niveau van Kvb-IT of vergelijkbaar niveau.
    6. Een lid mag zelfstandig voorklimmen op de ACLO muur indien hij/zij beschikt over het niveau van Kvb-IV of vergelijkbaar niveau.
    7. Zekeren is niet toegestaan middels een HMS (uitgezonderd incursusverband), wel met bijvoorbeeld een abseilacht, GriGri, ATC, enz.
    8. Degene die als laatste de klimmuur verlaat moet zorgen dat alle touwen opgeschoten zijn en de bouldermatten in lengterichting langs de muur liggen (dus niet op de tennisbaan).
    9. Bouwen mag na overleg met de muurcommissaris.
    10. De te bouwen moeilijkheidsgraad wordt afgesproken met de muurcommissaris.
    11. De muurcommissaris heeft het recht routes te veranderen of eruit te schroeven.

    Routeklimmers reglement

    1. Klimmers dienen altijd door een ander gezekerd te worden.
    2. Een naklimmer mag met een andere naklimmer topropen en dus niet voorklimmen.
    3. Een naklimmer mag voorklimmen mits dit onder begeleiding van een Sportklimbegeleider (SKB) of Sportkliminstructeur (SKI) gebeurt. Hierbij moet hij gezekerd worden door een Zelfstandig Klimmer Indoor Voorklimmen (ZK-IV) of hoger.
    4. Een SKB of SKI mag 1 persoon introduceren.
    5. Degene die als laatste de klimmuur verlaat moet zorgen dat alle touwen opgeschoten zijn en de bouldermatten in breedterichting langs de muur liggen.

    Boulder reglement

    1. Voor boulderen is geen zekeraar nodig, maar er dient gebruik gemaakt te worden van de aanwezige matten.
    2. Na het boulderen dienen de matten weer helemaal tegen de muur aangeschoven te worden.

    Routebouw reglement

    1. Een routebouwer dient goedkeuring te vragen aan de muurcommissaris.
    2. Een routebouwer mag in tegenstelling tot routeklimmers alleen te werk gaan en mag derhalve zichzelf zekeren.
    3. De routebouwer moet waken voor de veiligheid van andere muurgebruikers: Dat houd in dat het gebied waar mogelijk grepen kunnen vallen afgezet dient te worden, en als het te druk wordt gestopt moet worden met bouwen.
    4. Bouwen mag pas na overleg met de muurcommissaris.
    5. De te bouwen moeilijkheidsgraad wordt afgesproken met de muurcommissaris.
    6. De muurcommissaris heeft het recht routes te veranderen of er uit te schroeven.

    Instructeurs reglement

    Een instructeur dient in het bezit te zijn van een instructeurskaart.

    Routebouwen

    De klimroutes op de ALCO-muur worden gebouwd door GSAC-leden en worden regelmatig vernieuwd. Nieuwe routebouwers zijn altijd welkom. Neem contact op met de muurcommissaris als je een route wil bouwen. Zorg dat je op de hoogte bent van het ACLO routebouwreglement (zie hierboven).



    Afwijkende roosters door tentamens

    Tijdens de tentamens kan er helaas beperkt worden geklommen op de ACLOmuur. Bekijk hier het rooster zodat je weet welke uren je wel kan klimmen!



    Bjoeks

    Naast de ACLO-muur klimmen ook veel leden in Bjoeks. Dit is een grote klimhal met veel verschillende wanden, een buitenmuur en een boulderhok. Er geldt een kortingstarief voor mensen van 18 tot 25 jaar (dus voordelig voor de meeste studenten). Zie www.bjoeks.nl voor meer informatie.

    Onze sponsoren