Commissies

Commissies

De commissies organiseren allerlei activiteiten, zorgen voor het verenigingsblad, maken de almanak, zorgen voor de website, en opleidingen! Zonder al de commissies zou de GSAC natuurlijk een stuk minder leuk, nuttig en gezellig zijn!


LustrumCie

OpCie

PromoCieAdviesCie

De AdviesCie is de commissie die de GSAC draaiende houdt. Het bestuur doet graag alsof zij de baas is binnen deze vereniging, maar zodra ze er even niet meer uitkomen of als er weer een ALV moet plaatsvinden, komen ze op hun knieën bij ons smeken of we ze willen verlichten met onze wijze uitspraken. Men zegt wel: “wijsheid komt met de jaren” en dat is zeker op ons van toepassing. Hierdoor zijn wij in staat veel verder vooruit te denken dan welk bestuur dan ook. Zo hebben we onlangs een nieuw lid in het leven gebracht en besloten dat deze in 2036 in het bestuur zal zitten.

We wensen je veel plezier bij de GSAC, maar pas op: de AdviesCie ziet alles!


AlmanakCie

Ieder jaar wordt tijdens het intro-eindfeest de almanak uitgereikt. Dit is een boekwerk waarin je allerlei informatie over de GSAC vindt, van de geschiedenis tot commissies tot statistieken tot de ledenlijst. Omdat je de almanak natuurlijk altijd bij de hand wil hebben, is deze in broekzakformaat gedrukt. Door dit kleine formaat is het gewicht zeer beperkt, zodat je ook tijdens het sportklimmen, de alpine-tour of het wintersporten de almanak gewoon bij je kunt dragen. Ook heeft de almanak ieder jaar een verrassend thema.


AlpenCie

Binnen de GSAC is er een commissie die zich speciaal bezighoudt met alpenactivtieiten: de Alpencie. Als Alpencie zorgen wij ervoor dat jij volop de mogelijkheid krijgt je uit te leven in het prachtige berglandschap.


BataCie

Eens per jaar sta je 'nog voor de dageraad' niet 'op de graad', maar aan de start van ’s lands meest legendarische hardlooprace annex festival; de Batavierenrace. Samen met je mede GSAC'ers leg je 177 km in estafette af van Nijmegen naar Enschede.  


FeestCie

De DiesCie organiseert elk jaar het verjaardagsfeest van de GSAC en enkele andere feesten. De commissie regelt alle jaarlijkse tradities, zoals het beklimmen van de Martinitoren (met de trap) waar je een heerlijk kopje rum thee drinkt met het nieuwe bestuur. Daarna kan er gezellig gegeten worden en de avond zal worden afgesloten met een waanzinnig feest.


GSACtief

Wij als Activiteitencommissie (met een andere naam) zorgen voor alle leuke klimgerelateerde (en ook andere leuke) activiteiten. Zo is de borrel onze zorg en worden wedstrijden ook door ons georganiseerd. Maar hier stopt het niet, zo is er de slacklinecontest, de BBFBX, de midwinterchilldag en de muurBBQ. Elk jaar worden verschillende activiteiten aangeboden en georganiseerd door ons.


IntroCie

Als belangrijkste commissie van de GSAC zorgen wij, de IntroCie, dat er ook dit jaar weer een geweldige introperiode komt voor alle enthousiaste touwkinderen.


KasCie

Wij, ware Dagobert Duckjes en boekhoud-fetisjisten, zorgen er als KasCie voor dat de fiscus er niet met jullie contributie vandoor vliegt met een enkeltje Zwitserland. Als oud-fisci vonden we het na een bestuursjaar blijkbaar nog niet genoeg, en houden nu middels deze commissie toezicht op alle financiële handelingen van de vereniging. Omdat we al een tijdje meelopen en er al meerdere jaren doorheen hebben geborreld bij de GSAC zijn we ook niet te beroerd om wijze levenslessen en moral support te verlenen aan een nerveuze fiscus, als er weer eens ruzie moet worden gemaakt met de ABN AMRO, of wanneer de ACLO met dwangsommen begint te dreigen.


OpCie

Wij zijn de belangrijkste commissie van de verenging, ook wel het echte bestuur genoemd. Naast dat we het schijnbestuur in de bedwang houden, houden we eindeloze vergaderingen in de Bres waar we het nooit eens worden en maken we oneindige bangalijsten van de io’s. Wij regelen de altijd zo gestructureerde cursussen zodat de hele vereniging blijft draaien waar het om gaat, BUITEN klimmen!!


PromoCie

De bergen in met een warme GSAC-trui? De muur op met een klim-T-shirt? De PromoCie ontwerpt en maakt het! Elk half jaar proberen wij een nieuw kledingstuk bij de GSAC te introduceren zodat iedereen met de GSAC op zijn hoofd, rug, buik, benen, voeten omhoog kan.


WinterCie

Houd jij ook zo van sneeuw om je heen, met ski’ s of een snowboard onder je voeten van het prachtige uitzicht in de bergen genieten?
Dat komt goed uit want de Wintercie organiseert een onvergetelijke wintersport voor de GSAC.


ZigZagCie

Eens in de zoveel tijd komt er een select groepje GSAC'ers bijeen om onder het genot van een wijntje en/ of een biertje de ontwikkelingen binnen GSAC-land te bespreken. Dit selecte groepje wordt ook wel de ZigZagCie genoemd. Het is een onomstreden feit dat deze commissie één van de belangrijkste organen binnen de GSAC is: de ZigZagCie heeft namelijk als taak om de leden op de hoogte te houden van alle ins en outs binnen (en buiten!) de vereniging. Om dit naar behoren te kunnen doen verhoren we systematisch (undercover) de overige GSAC-leden en infiltreren we regelmatig binnen de andere SAC's om overal van op de hoogte te zijn.


FlashCie

We are the watchful eye of GSAC, we are the flash in the dark club, we are the FlashCie. As the photography committee, we are present at all events with our cameras at the ready. The AlmanakCie may be writing many good stories, but we all know that a picture is worth a thousand words. Therefore, we see ourselves as the true keepers of GSAC history. Or well, since half a year. After being officially presented only last February, the FlashCie is GSAC's youngest all-year-round committee by a long shot.

Onze sponsoren